čtvrtek 22. prosince 2016

Vánoční stodola...

.....chtěla jsem udělat pár fotek.Člověk udělá nějakou výzdobu,ale vlastně jako celek ji téměř nevidím.Pár větví ,staré natřené sáňky ,nic složitého,zase jen jednoduše.Hlavně jmelí nad vchod pro štěstí:))

Tak jsem vzala foťák,že si na památku musím vyfotit první vánoční stodolu,to bylo přes den.

Sama jsem pak zůstala trochu v úžasu,když už byla skoro tma a já šla od našeho dědy,úplně jsem se zarazila.

Běžela jsem pro znovu pro foťák a musela vyfotit jak je náš domov rozvícený.

To vám prostě musím ukázat:))))a děkuju vám za krásné komentáře a vzkazy opravdu to zahřeje u srdce.Lenka

 
















 

 

 

 

 

 

 






středa 21. prosince 2016

První vánoční stromek ve stodole....

....jak jinak u nás než plný vzpomínek na dobré lidičky kolem nás,na rodinu,přátelé.Skoro každá ozdoba je od někoho z nich,dokonce i špička od mé nejlepší kamarádky.

Na našem stromečku nesmí chybět čokoládové figurky a skleněné dětské ozdoby.Je plný vzpomínek a to dokonce tak,že věšíme i trochu rozbité ozdoby a vzpomínáme kdo to udělal.legrační je,že skoro nikdy neshodneme.Ano i to jsou milé vzpomínky,Dokonce i na mé zákaznice,které mi občas pošlou balíček s krásou,kterou opečovávám.

Každá ozdůbka má svůj příběh a tak je náš stromeček zkrátka takový.

Zdobí ho hlavně naše mládě ,kdo jiný by si tohle měl užívat nejvíc:))

Dovolila jsem si neuklidit vál na cukroví každý den ještě něco dodělávám a tak je to také dočasná vánoční výzdoba:)) 

Tak a jestli zdobíte,nebo už máte nazdobeno, přejeme ty nejkrásnější chvíle jaké můžeme mít.Lenka

 

 

 











 


čtvrtek 15. prosince 2016

Vzpomínka na druhého tátu...

..na velkého člověka v mém životě.Poznala jsem ho v devíti letech a vůbec to nebylo jednoduché.Vychoval mě a mé dvě nevlastní sestry jako svoje,časem k nám přibyla do party další sestřička.Úsměvné,ale je to tak, v životě jsem měla dva opravdové táty.Můj nevlastní táta nečekaně zemřel a v neděli tomu bude 16let.Tohle období mívám trochu slzavé a bolestivé.Čím více času uběhlo tím více si uvědomuju jaký by byl život s ním.Co všechno by naučil mého syna.Byl neskutečně šikovný a hlavně vzor.Učil mě slušnosti a v životě nás bral stejným metrem.A s mým vlastním tátou měl dobrý vztah.Nejednou jsme jedli u jednoho stolu a já se otáčela na každého z nich a říkala jim oběma táto.Dokonce jsme všichni spolu trávili i vánoce.Často se mi o něm zdá a ve snu vím,že přišel jen na návštěvu.Držím ho v dlaních jako světlo a je mi krásně.Málo jsem mu říkala,že ho mám ráda a často jsem vzdorovala.Dnes vím,že on byl dar z nebes.

Tak jako babička s dědou,které nám život dal navíc:))nejúžasnější lidičkové ,stále žijící tvorečkové.

Život je sice složitý,ale myslím,že všichni máme kolem sebe lidi,kteří čekají na náš úsměv a milé slovo,že je máme rádi.....


 



úterý 13. prosince 2016

Kabelkový skřítek a další jiní....

...pak kuchyňský,špajzíkový,koupelnový ,v dětském pokoji a nejvíce jich je v šatně no a vůbec nemluvím o dílně,kolik tam se mi ztrácí věcí.

Nejlepší je ,když mě třeba chytne policajt a nemám řidičák,u doktorky nemůžu najít kartičku pojištěnce.Pak si teda večer sednu k té milé peněžence a vyndavám pěkně kousek po kousky a všechno mám.Nechápu.Jdu večer spát,ale chybí jedna moje milovaná teplá ponožka a pak tam najednou ráno zase je.

To nemluvím o klíčích od auta,bože kde je mám?Jdu k autu a oni jsou zvenčí ve dveřích.A klíče od domu ,no tak na ty jsem si dala dlouhou tkaničku a dávám si je jako malé dítě na krk,funguje to:))

Už několik dní prohledávám prádelnu a šatnu a nemůžu najít své nové triko.Do toho se v noci vzbudím a uvědomím si,že skřítkové musí dát něco synkovi do adventní ponožky.Tak poslepu vytahuju ze zásob a vkládám to potají do ponožky.No nejsem já,ale milý skřítek bordelářník chaotik a zároveň dělám tolik radosti?Jsem ve znamení ryb a to znamení na mě naprosto sedí.

Sama nad sebou se musím upřímně smát:))a to ještě nejsem tak daleko jako můj táta,který ustavičně hledá brýle,které má na hlavě.






sobota 10. prosince 2016

Malování bílou temperou na okno....

...kdysi jsem to viděla v chalupáři a moc se mi to líbilo.Tak proč to taky nezkusit.Mám ráda, když se zdobí hlavně pro oči dětí a Matyáš je nadšený.Aspoň jsme si vytvořili malou iluzy,že venku sněží:))

Stačí jen bílá tempera,malý šteteček a trocha vody.Spíše barvit hustě,aby vám to nestékalo,teda jestli se najde někdo kdo také zkusí:))

Užívejte tyto krásné dny,my kramaříme a vyndaváme zapomenuté vánoční poklady z krabic.To je vám nádhera jak to člověk za ten rok zapomene a pak najednou jé a my máme tohle a tohle.Jako naše milované vánoční polštáře od Pavly Glosové.Matyáš to zbožňuje ,je kramář po mě.Jedna moje zákaznice Hanička psala,že má advent skoro raději než samotné svátky a já se k tomu přidávám,že já též.Vánoční úklid rozhodně nedělám,myslím ,že během roku uklízíme průběžně dost a kazit si vánoce uklízením skříní a tak, kdepak to ne:)))

Mějte se krásně.Lenka

 

 




 

 

 






 

pátek 9. prosince 2016

Ořechové svíčky

.....za pár minut si vytvoříte další krásnou atmosféru.

Stačí nám k tomu pár prázdných půlek od vlaškých ořechů,pár čajových svíček.

Čajovky ze spoda zmáčkněte a za knot ji vytáheněte z obalu ven.Knot opatrně vyjměte a vložte do skořápky.

Další rozehřátou čajovku opatrně nalejte do skořápky.Tak a je hotovo:)))

Tak ať jde dílo od ruky:)))Lenka










čtvrtek 8. prosince 2016

První advent ve stodole....

...všechny vás moc zdravíme a děkujeme vám za přízeň:)))také děkujeme za pochvaly z časopisu Bydlení.

 

Ve stodole je krásně,advent a nastávají vánoce jsou o to více podtržené starým domem.

Zdobení je jednoduché není třeba žádný třpyt a jas.Pořád říkám synovi,že Ježíšek se narodil na seně a chudý.Nevím zda to už dobře chápe.

A jak mami unese tolik dárků?Tak u nás pomáhají andílci Ježíšek je přeci miminko.A existuje vůbec ,kluci ve škole říkali,že není.

Když budeš chtít věřit synku tak existuje.Sama jsem dospělá a věřím:))Chci věřit.

A máma s tátou ti taky můžou dát dárek pod stromeček ,tak jako ty dáváš nám.

Většinou peču až týden před vánocemi.Už jsem tak zvyklá ,popadně mě atmosféra a pak se terpve do toho pustím.Ale letos jsem si zadělala pár těst a postupně pečeme.U nás rozhodně nesmějí chybět pracny bez těch si to neumím představit.Takže těma vždy začínám.

Tak pár fotek od nás, obyčejných ,bez třypu,ale plné lásky a pohody.Lenka 












Tatrankové pracny:

vůbec nemusíte vymazávat formičky a to je super.Zkoušela jsem více receptů,ale bylo s tím více trápení než radosti.A tyto mají u nás úspěch už pět let, co jsem recept našla na mmb.

Tak jestli neznáte píšu-3 oříškové tatranky,namleté,velká hrst kokosu,hrst mletých vlašských oříšků,lžíce kakaa,250g hladké mouky,100g moučky,250g másla,1 vejce,plus moučka na obalení

vypraujete těsto,necháte odležet do druhého dne v lednici,pak ho vyndáte a necháte zcela změknout a krásně plníte čisté formičky mělce.Peču na 150stupňů asi 10 minut 

stačí je vyklepnout teplejší ne horké,nebo používám dřevěné kleště,ještě teplé obalte v cukru,jsou fakt skvělé:))