pondělí 21. listopadu 2016

Hlína a já....

...nerozluční.Nedávno se mě moje kamaráda zeptala ,jestli bych taky nechtěla dělat v životě něco jiného než keramiku.

Až po několika dnech,když vcházím do své dílny a vidím tu práci kolem sebe si uvědomuju,že nikdy nic jiného dělat nechci.


Tou kamarádkou je Katka,která se mnou roky pracovala.
Před měsícem odešla za svým snem.Bude mít své kadeřnictví a tak už je jenom dílna a já.Nemyslete si nic ,jsme stále ty nejlepší kamarádky ,jen jsme si každá šla po své cestě.V mojí kdysi pidi dílničce jsme tvořily keramiku skoro na kolenou a často jsme pracovaly až večer,kdy naše děti usnuly a třeba do dvou do rána,jsme dělaly zakázky.

V té době jsem netušila,že jednou budu mít krásnou velikou dílnu,myslela jsem si jak budu dělat keramiku ve velkém.

Ale když se nová dílna vytvořila uvědomila jsem si,že takto svoji práci dělat nechci,není to co by mě naplňovalo,dělat věci na kusy a tvořit jedno jako druhé.Po letech mi to všechno došlo.

Už jsem pár měsíců svobodná a tvořím ze srdce to co chci a vám se to i tak líbí.Mou společností jsou naši chlupáči.Když se nad tím tak zamyslím,když si opravdu něco moc přejeme a jdeme tomu trochu naproti ,splní se nám to.Jako malá jsem lezla sem do stodoly na půdu a malinkým okýnkem jsem se dívala do dálky.A představovala jsem si jak tady žiju.Mám starý dřevěný stůl a na něm svícen a kytku.Po letech tu skutečně sedím a mám ten stůl ,na něm svícen kde plápolá bílá svíčka.........jsem stará duše ,to vím už dávno.

Tak pár fotek z dílny ode mě.Je to moje velká láska a neskutečné zázemí.Lenka












23 komentářů:

  1. Když jsi šťastná, není co řešit....Jen se nezaval prací, to by pak bylo na prd....hihihi. Víme, že ti ve fofru pomáhá tchýňka, tak jen pomalu...Jediné, co člověku samotnému někdy chybí, je slovo druhého...ale moje maminka má na povídání sestřina pejska, co u ní je přes pracovní dobu, i mimo, občas=často. Opatruj se a hezký den...

    OdpovědětVymazat
  2. Lenko, je fajn, když práce baví, jste šťastná, když vidíte výsledky své práce a víte, že je o ně zájem... :-)Ale, jak píše Milky, nezavalit se prací! Mám kolem sebe takové, dělají, co je baví, ale neumí říci ne a makají od rána do večera, až je z toho chytají depky! Tak přeji stále dobrou náladu a tvůrčího ducha. D. :-)
    P.S. Neděláte i jednoduchou máslenku? Nikde jsem ji u Vás neviděla. ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Leni, krásné fotky, krásná atmosféry z nich sálá. Měj se krásně Ivana

    OdpovědětVymazat
  4. nespěchám, žiju. To máš napsané moc hezky. Z tvojí dílny dýchá klid a pohoda. Ať se moc daří. Pavel

    OdpovědětVymazat
  5. Leničko, Vy jste sluníčko:-)
    Je to krásná dílna, opravdu sen...a těch pokladů v ní...a nej jsou ty živé poklady...:-) Přeji Vám pohodu a hodně času na předvánoční tvoření.
    Krásný den Ali

    OdpovědětVymazat
  6. Leničko, Vy jste sluníčko:-)
    Je to krásná dílna, opravdu sen...a těch pokladů v ní...a nej jsou ty živé poklady...:-) Přeji Vám pohodu a hodně času na předvánoční tvoření.
    Krásný den Ali

    OdpovědětVymazat
  7. Se zájmem jsem si přečetla Vaše vyznání svému životu. Psaní, a tím pádem i čtení, je moc krásné a já Vám přeji, ať si své sny nikdy a nikým nenecháte vzít. Krásné dny, naplněné pohodou, láskou a klidem Vám přeje Marcela

    OdpovědětVymazat
  8. Lenka, dielnu mas uzasnu a obdivujem tvoje odhodlanie...je to uzasne, co vsetko clovek dokaze, ked chce...napisala si to krasne a tie fotky - nadhera :-)Vidiet, ze si stastna a to je najdolezitejsie...
    Drzim palce, nech sa ti plnia sny aj nadalej :-)
    Katka

    OdpovědětVymazat
  9. Leni, moc hezky to máš srovnané, co chceš a jak toho dosáhnout. Tvá keramika má krásnou duši, stejně tak jako ty, do své tvorby vkládáš kus svého já a proto je tak hezká. Každý den mám v ruce nějaký tvůj kousek, používám je tak ráda.
    Měj své sny, vidíš sama, že se plní.
    Také NESPĚCHÁM A ŽIJU.
    Díky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  10. Leni mluvíš mi načisto z duše, také mi trvalo několik let, že se beze mě svět neobejde a že musím,..... nemusím a letos konečně žiju a jsem spokojená, zákazníci též a hlavně zdraví máme jen jedno.
    Pa zlatíčko opatruj se Zuzka morkusovic

    OdpovědětVymazat
  11. Leni máte svůj krásný svět a přesně tak tak by to v životě mělo být. Dělat svou práci s láskou, s pocitem že má smysl.Žit svůj život s vděkem za každý okamžik. Moc ráda k vám na blog koukám, je to pro vždy takové pohlazení po duši.Mějte jen samé pohodové dny. Jitka

    OdpovědětVymazat
  12. Lení,
    tvoje keramika je prostě nejhezčí ze všech !
    Je vidět, že do svojí práce vkládáš i kus svého já- ♥
    Musí to být nádherný pocit, život se tím co tě baví a ještě svými výrobky děláš radost jiným.
    Kéž bych jednou i něco takového mohla o své práci říci já!
    Ve čtvrtek po rodičovské nastupuji a, že bych se zrovna těšila, to tedy říct nemohu :-(
    A k tomu ještě záda stále zlobí,...
    Krásné tvořivé i ty odpočinkové dny !

    OdpovědětVymazat
  13. Pekne napísané, len nech to vydrží čo najdlhšie - spokojnosť s prácou, so životom, zdravá rodina, láskyplný domov. Vaša keramika je prekrásna, jemná. Prajem príjemné ešte jesenné, ale už predvianočné dni vo vašej nádhernej stodole.
    L

    OdpovědětVymazat
  14. Lení, máš to vymazlené, útulné a Tvou keramiku miluju. Jsem šťastná, že nám doma dělá společnost. Vždy na Tebe myslím, když piju kávu z Tvého hrníčku.
    Ať se Ti i nadále krásně žije a tvoří♥

    OdpovědětVymazat
  15. Krásný fotečky a ta poslední s mazlíčkama je nejlepší.

    OdpovědětVymazat
  16. Leni,
    je úžasné když se člověku splní jeho sny a může dělat práci, která ho neskutečně baví a naplňuje ,a když má k tomu ještě úžasné dítě, skvělého manžela a milující rodinu je jeho život D.O.K.O.N.A.L.Ý !!!! A z tvého vyznání mám pocit, že jsi právě té "dokonalosti" dosáhla .... Marki

    OdpovědětVymazat
  17. Leni,
    máte krásnou dílnu, a je úžasné dělat věci, které Vás baví..., na každém Vašem výrobku je to vidět... :-) Moc děkuji za poslední balíček, opět nádhera!!! Ať se Vám daří a Vaše sny plní !!!

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Leni! Žasnu nad tím, jakou krásou umíš pod svýma rukama vyrobit. Odjakživa obdivuji lidi, kteří to s keramikou umí, tedy nejen s keramikou- obdivuji každého, kdo umí něco sám vyrobit a dělá to s láskou. Tvé výrobky jsou nádherné, jednoduché, nepřeplácané, elegantní... Krása.
    Je fajn, že jsi upustila od velkovýroby, myslím, že vyrábět x kusů úplně stejných by tě za chvilku přestalo bavit, takhle můžeš alespoň tvořit výrobky "co kus, to originál". :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Stará duše, ale tak nějak poeticky a hezky stará... ani nevíte, jak je mi to blízké :-). Tak ráda se sem chodím kochat tou vaší nostalgií :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Lenko, to je krása! Gratuluju ke splněnému snu. A moc se mi líbí ta miska/svícen, to je nádherný... Ať se daří! Lucka

    OdpovědětVymazat
  21. Krása. Buďte nadále šťastná.

    OdpovědětVymazat
  22. Jo, také jsem teď po manželovi chtěla, aby nám dal tu naši garáž trochu do gala a tak se kousnul a už pořizuje postupně věci. Jediná teda jeho podmínka bylo to, jestli si může pořídit šroubový kompresor , že to potřebuje na auto a na kola, tak jsem mu to teda povolila, ale více už ne! :D

    OdpovědětVymazat