čtvrtek 25. srpna 2016

Kousek léta ve sklenicích....

...a je to.Za celé léto jsme nadělali tolik dobrot.Konečně máme naše první marmelády:)))a jak jste psali opravdu je to jednoduché.Spíše je to o chuti jak ovoce dobře namíchat.Mě nejvíc chutná švestkovobroskvová s badyánem.Manžel má ráda klasické sladké bez koření.

Ještě mě čekají jablíčka.Včera jsem zkusila starý recept na kompot jako, když jsme byli malé děti a můj syn dal palec nahoru to je co říct:))

Určitě ho znáte,ale proto ho kdo ne písnu recept.Jak ho uchutnáte vrátíte se to dětských let.Je to do sklenic a nemusí se sterilovat.Já mám ráda rexovky,do těch zavařuju už několik let.Gumička mě nikdy nezklamala.

Babička ho tak má uložený i dva roky.Tak uvidíme jestli tak vydrží i nám,ale raději bych ať se to všechno sní a příští rok zase hurá na to.


Jablíčkový kompot:

2 ks hřebíčku
1x celá skořice
1 l voda
špetka kyseliny citr.
2 kg jablek
1 ks badyánu
250g cukru

dáme vařit vodu,cukr,skořici,hřebíček,badyán,kys.citr.
oloupeme jablíčka ,ale také nesmusíte,pokud jsou pěkná
nakrájíma na čvrtky,odtraníme jádřince a dáme do nálevu,povaříme 2 min
hned plníme do čistých nejlépe teplých sklenic a otočíme dnem vzhůru,nechtě to tak apoň hodinu
pokud máte rexovky, otáčet nemusíte










4 komentáře:

  1. Dobrý den Leni, chtěla bych se zeptat, kde se dají, jestli se teda dají, sehnat ty kovové dílky co drží víčko sklenice. Dostala jsem jednu od tchýně a vadí mi, že mi víčko nedrží, je jenom položené. Tak do té sklenice nic nedávám a je to škoda.
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi můžeš je kopit tady http://www.ezavarovani.cz/

      Vymazat
    2. moc děkuji za radu, už jdu objednávat, hezký den

      Vymazat
  2. Leni, krásně nachystáno na zimu! Jablečný kompot do sklenic nedělám, vařím ho čerstvý, ale moc dobrá je jablečná marmeláda s karamelem, mrkni na můj blog.
    Přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat