úterý 19. dubna 2016

Jarní soutěž.....

....rozhodně nejsem správná blogerka a tak moje příspěvky jsou řídké:))))

Snad vás potěším tímto a zase si ráda poštu vaše příspěvky.Takže to vlastně opět nebude ta pravá soutež se správnou odpovědí.

Ráda bych věděla co děláte vy, pro zlepšení nálady.Sama mám takovou možná už trochu úchylku,že si pustím film Muži v naději a nalakuju si nehty na červeno,taky někdy rudou pusu,dám si do uší bláznivý náušnice a tak se to nějak samo krásně semele,že se mi chce skákat do nebe,tohle mi vydrží hodně dlouho.To mi připomělo,že si musím nakoupit pát laků a taky rtěnek.Zestárla jsem, ve svých čtyřiceti mám zmalovanou pusu pořád:)))ryze ženská záležitost,že jo holky.

Jo a ten film určitě znáte,já sama už nazpamět snad každé slovo,nevím jak je to možné,ale vzbuzuje ve mě fakt skvělou náladu.Samozřejmě je spousta jiných věcí,ale tohle je moje nej a ještě se mi nestalo,že by to nezabralo.

Tak se budu těšit co zvedá náladu právě vám.Pište prosím do čvrtka 17hodin.Pak zase jednu z vás vylosujeme a pošlu tyto talíře, přibližně na tři naběračky:))třeba dobré polévky a k tomu skořápku i když už je po velikonocích,myslím že radost udělá i tak.Vaše Lenka










54 komentářů:

  1. Mě spraví náladu fil " Drž hubu" s Jean Reno a Gérard Depardieu. A nebo dobrá muzika, nejlépe v kruhu svých blízkých přátel a kamarádů :-D Mějte vlídné dny Lenko.

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Lenko, nechápu, jak je to možné, ale Váš blog jsem objevila teprve nedávno a s velkou chutí jsem ho celý pročetla. Líbí se mi Vaše bydlení, moc se mi líbí, co vytváříte. Tyhle talíře i skořápka jsou moc krásné..
    Velmi mě pobavilo, že jsem nedávno vyhlásila soutěž, kterou jsem uvedla slovy: "jsem bloggerka na baterky...":-D. Telepatie?:-).
    Co mi dělá radost? Když jsem dopoledne sama doma, všechno uklidím, srovnám, a pak s pocitem, že mám odpracováno, sednu ke kafi a k pastelkám a k slečně Marplové nebo Poirotovi:-). A když navrch svítí sluníčko a můžu mít otevřené dveře na terásku, a dýchat voňavý jarní vzduch, jo, to bývám fakt šťastná...
    P.

    OdpovědětVymazat
  3. Leničko, usmívám se tady, jen když si na ten film vzpomenu. Mě nikdy nezklame Láska nebeská :o)
    Tvoje keramika je překrásná!
    Přeji hezké jarní dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Leni, s tou rtěnkou jsi mě pobavila, když si to představím:-)) Mě nejvíce pomáhá - a také to pořád dělám - že si vezmu nějakou dobrotu, třeba oblíbené sušenky (např. Lotus, Esíčka...), nebo něco sladkého, prostě hodně dobrého jídla, uvařím horkou čokoládu, zabalím do deky (v létě deku vynechávám:D) a pouštím si zas oblíbený film Million Dollar Baby :-) Ale víceméně cokoliv, co má hezký děj, důležitý je pro mě ten pocit "domova" v dece s čokoládou a dobrotami kolem sebe, pak už špatná nálada ani chmury šanci nemají:-)
    Krásný den a mnoho štěstí všem soutěžícím o tyto přenádherné talířky!
    Lucka

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Leni, rudou rtěnku a rudé nehty nosím stabilně ☺ je to můj rituál a musím to mít ☺ NUTNĚ ☺☺☺
    Mám také jeden film pro povzbuzení, a to Lepší pozdě nežli později a pak také Coco Chanel. Fascinují mě ženy, které to svou pílí a v podstatě i urputností někam dotáhly.
    Tvá keramika je skvostná a já bych ji chtěla mít ☺☺☺
    Pa Martina

    OdpovědětVymazat
  6. Co mi zvedá náladu?Moje děti.-)jak ,,malé" tak i ty velké.No a díky těm velkým dětem k nám do rodiny přibyla dvě vonavá miminka,holčičky.-)užívám si konečně růžovou.-)Moc zdravím Leni Věra.-)

    OdpovědětVymazat
  7. Milá Leničko,
    jojo, splín občas popadne každého z nás. Já mám naštěstí velmi milou práci, jsem učitelka v mateřské školce. Ať už mám po ránu náladu sebehorší, vždy, když vstoupím do třídy a vidím ta "moje děťátka", jak jsou naprosto natěšené, co spolu zas podnikneme, opustí mě i ten největší chmur. O víkendu zabere plná horká vana. domácí levandulový olej a ořechovka - jen tak stopičku :-)
    Pa, mějte se krásně! Máte zlaté ruce, Vaše keramika je úžasná! :-)
    Jana

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý den, občas chodím na Vaše stránky i do Vašeho obchůdku obdivovat krásné věci a dnes Vám chci říci, že na zlepšení nálady používám čokoládu, nákup nějaké možná i zbytečnosti, ale nejlépe působí vyhlášení Dne boje proti blbým dnům. Přeji Vám samé pěkné dny a možná natočení 2. dílu Mužů v naději. Marcela

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Leni,máte nádherné bydlení,mám radost z každého Vašeho noveho příspěvku :-) Jelikož jsem začala po MD chodit do práce,tak se každý den těším na to moje dvouapůlleté mimi,když jdu domů :-) Ale nejlepší to je když se sejdeme o víkendu všichni,17letý přijede z intru a 23letý přijede na víkend :-) Ale když jsem sama,tak ráda vegetim s nugetou v ruce u filmíku Ženy v pokušení :-) Mějte se krásně Jana.

    OdpovědětVymazat
  10. Já si udělám domácí arašídovou nugetu a pustím si Hříšný tanec, blažený a nepřítomný výraz mi pak vydrží ještě 2 dny po shlédnutí filmu :-) Miluju tu letní atmosféru.
    Hezké dny a ať se vám daří.
    Lenka H.

    OdpovědětVymazat
  11. V létě je to jednoduchý vypadnu ven, provětrám hlavu a zkusím se podívat jestli někde na zahrádce nesedí kamarádi abych si s nimi poseděla a dala pivko. V zimě se moc ven nehrnu, to si pustím Někdo to rád horké nebo Noc na Karlštejně, dám si vínko a snažím se na nic nemyslet.
    Alena

    OdpovědětVymazat
  12. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  13. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  14. Milá Leničko,já vyběhnu do lesa který mám hned před chalupou,to je Top.A ráda si pustím Život je Život a nebo Líbáš jako bůh,prostě něco veselého.

    OdpovědětVymazat
  15. Lení,
    tak pokud jde o filmy a dobrou náladu, tak u mě vede už několik let romantický film Studentka.
    A jinak káva, hořká čokoláda, dobrá kniha a také slunečný den, dobré zprávy výlet a nebo jen chvilky strávené s mými nejbližšími!
    Tvoje keramika je pro mě Nej, takže případná výhra by mi udělala ohromnou radost !
    Ale i slibovaný lis na citrony ;-)
    Krásné a voňavé jaro!


    OdpovědětVymazat
  16. Lenka, máš nádherné bývanie..fakt...ako si zlepším náladu ja? Vybehnem do mojej záhrady, kutrem sa v záhonoch, kontrolujem, či kvety od včera narástli a vykvitli a chlípem pritom kafe...Dáša

    OdpovědětVymazat
  17. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  18. mě by asi udělal největší radost jeden den "volna". Sic jsem na mateřské ... a nebo vlastně právě proto ....
    P.S. svoje dítka miluju
    zobacova.simona@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  19. Pro mě je největší relax jen tak si jet na kole lesem, nemluvit,na nic nemuset odpovídat.....ale to je spíš sen! A nejoblíbenější film - ten, u kterého se může brečet......samozřejmě o samotě, jen pro sebe.....
    tetazlata@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Mne urobí najlepšiu náladu slnečný deň a kľudné poobedňajšie vypitie kávy - v lete medzi kvietkami na záhrade a v zime pri krbe, a môj naj+naj+naj+ film je Čokoláda! Ten môžem pozerať každý týždeň.
    No a určite by mi spríjemnilo deň, keby som si našla nejakú keramiku od Vás Lenka u mňa doma:) Je úúúžasnááá! Chodím obdivovať a píšem si wishlist :)
    Jolana z http://yellowhouseideas.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  21. Milá Lenko, náladu mi zvedá každá chvíle volna, kdy si udělám oraz a "obklad" z našich koček, dobré kafe a otevřu okno a poslouchám ticho venkova a k tomu brouzdám po mých oblíbených blozích zabořená v posteli. To se mi pak oči rozšíří vzrušením pokaždé, když objevím nějakého obdobného rekonstrukčního "šílence"...:-) I Vám musím moc poděkovat za inspiraci, už se těším, až také budeme finišovat, tak jako Vy... Hodně zdaru a také hodně múz při tvorbě Vaší krásné čisté keramiky s duší... S pozdravem Alena

    OdpovědětVymazat
  22. Když mě chytne hodně smutná nálada, tak pustím na plné pecky dobrou muziku a nebo nějaké dobré mluvené slovo, vezmu do ruky pastelky a štětce a jen tak maluji. A taky mě pobaví jak jsem popletla při zakládání tohoto účtu svoje jméno. Taky ráda sleduji na zahradě jak co roste a sednout si na terasu s kávičkou a dobrou knihou, jako je například knížka Volejme do nebes prosím a děkuji, což je o dvou skvělých současných ženách a jejich příbězích jak je vše se vším propojeno.Taky Vás hodně zdravím a obdivuji s jakým vkusem tvoříte krásnou keramiku a svůj domov. Libuše

    OdpovědětVymazat
  23. Hi dear friend ,, que lindos esos platos ,,espero que tenga un buen día
    Cariños

    OdpovědětVymazat
  24. Leni, pro zlepšení nálady - je to jak kdy - někdy si brouzdám po netu a čtu blogy (mezi nimi i Tvůj), někdy čtu knížky - teď nejčastěji od Ireny Fuchsové, někdy se v křesle s pletením v ruce dívám na filmy - Muže v naději znám taky nazpaměť, pak ještě Líbáš jako bůh. Taky procházka do parku pomůže, nebo někdy práce na zahradě. A když potřebuji nabít baterky - tak jedu do Prahy a procházím se a fotím, ty davy lidí vůbec nevnímám, jsem jen uchvácená tou krásou okolo :-) Měj se krásně Pavla

    OdpovědětVymazat
  25. Náladu si zlepším hlavně venku. Navečer vyrazím rychlou chůzí okolo dědiny. To vypustím z hlavy všechno.
    Pokud jde o film, tak u mě vede Krakonoš a lyžníci.
    Keramiku máte nádhernou a z vašeho bydlení stále čerpám inspiraci. Už se těším na další fotky.
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  26. Chi, chi, chi ;-) ;-) ;-) . Mám podobnou úchylku ;-) , jen ja si pouštím Perfekt Days, koupim si spoustu ovoce udělám ovocny salát, na oblicej naplacám masku, sepnu vlasy, usednu a už se kochám a chlamu ;-) , nikdy mě ten film nezklamal, úzasné obsazení, perfektní hudba, a neskutečná pointa. Je to takový můj doping dobré nálady, když už je mi pod psa, venku prší, nikdo nebere telefon a já jsem na tom světě " úplně sama " . Ale jen do chvíle nez se roztancuje ve filmu Ivana Chýlková.....a chmury jsou pryč. Zpívám hlasitěji než tv, tancuju a třeštím jako malá. No a hned je líp. Začnu uklízet, malovat, šit...cokoliv co mě v tu chvíli napadne a stále si notuju a kroutím bokama a je mi fajn. Den je přeci perfektní stači si ho takový udělat.

    OdpovědětVymazat
  27. Chi, chi, chi ;-) ;-) ;-) . Mám podobnou úchylku ;-) , jen ja si pouštím Perfekt Days, koupim si spoustu ovoce udělám ovocny salát, na oblicej naplacám masku, sepnu vlasy, usednu a už se kochám a chlamu ;-) , nikdy mě ten film nezklamal, úzasné obsazení, perfektní hudba, a neskutečná pointa. Je to takový můj doping dobré nálady, když už je mi pod psa, venku prší, nikdo nebere telefon a já jsem na tom světě " úplně sama " . Ale jen do chvíle nez se roztancuje ve filmu Ivana Chýlková.....a chmury jsou pryč. Zpívám hlasitěji než tv, tancuju a třeštím jako malá. No a hned je líp. Začnu uklízet, malovat, šit...cokoliv co mě v tu chvíli napadne a stále si notuju a kroutím bokama a je mi fajn. Den je přeci perfektní stači si ho takový udělat.

    OdpovědětVymazat
  28. Leni,
    pomáhá mi práce na zahradě za zpěvu ptáků nebo vycházka do přírody .V zimních měsících šálek horké čokolády , ruční práce . Hezké jarní dny . J.

    OdpovědětVymazat
  29. Leni, tak jsem na tom podobně, namaluji si pusu, nalakuji nehty a k tomu pustím prima písničky. Přes léto si hned po ránu vychutnávám tu pohodu kdy se teprve probouzí den a začínají zpívat ptáčci.
    A poslední dobou mám nejlepší dobíjecí baterii, naši malou vnučku, v sobotu má rok, teprve začíná objevovat svět a já se s ní můžu do sytosti vyblbnout a dělat různé blbosti...jo můžu jsem babička a dělám to pro tu radost v jejích očkách. Tohle zlatíčko vždy vylepší náladu.
    Leni, měj se krásně. Jana

    OdpovědětVymazat
  30. Leni,moc zdravím.Taky musím trošičku vyzkoušet štěstí.Mě vždy zvednou náladu naši pejsci,jak se snimi blbne na zahradě a nebo někde venku.Raní štěbetání ptáčkú.Taky mě nabíjí pěkné písničky.Já se přiznám,že televizi k životu nepotřebuji.Přeju všem krásné JAROOOOO!!!Lenka.K

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj,tak já mám pro zlepšení nálady víc receptů.
    především čtení-čtu Chalupáře,Venkov a styl,Krásný venkov a tomu podobné časopisy..Nebo časáky,popř.knížky o cestování.
    Další MOJE je zajít si někam na výstavu,zajet si na nějakou památku...
    Nebo si zajet v klidu do města,oblízt obchody typu galanterie,bazar,sekáč,papírák,obchůdek s keramikou,květinářství.a udělat si obr radost byť se sebemenším nákupem..
    Nebo si sednout do křesla,vzít nějakou ruční práci ,pustit si dvd-většinou cestopis..A v neposlední řadě zahrádka a takypřes léto jízda na motorce..
    Přeju krásný den!Zdena

    OdpovědětVymazat
  32. Náladu mi vždycky vylepší třeba zahradničení. Ruce od hlíny, mozoly od rytí, nové kytičky, ten dobrý pocit z práce a z toho, že to u nás bude zase o fous hezčí a hlavně ten pobyt na vzduchu a na sluníčku :-)
    A když maličká spí, tak relax s háčkem v ruce, s dobrou knížkou, nebo za šicím strojem. To je moje :-)
    Přeju krásné jaro a plno energie při vytváření vaší krásné keramiky.
    JanaBendova87@email.cz

    OdpovědětVymazat
  33. Tak mně tedy zlepší náladu pravé podzimní počasí, vezmu si knížku od Patricka Taylora, což je ta pravá oddechovka, uvařím si k tomu kafe, sednu na gauč (nesmí být nikdo doma) a čtu a čtu a čtu.. :D

    Krásné dny přeji!

    Silva

    OdpovědětVymazat
  34. Leni, tvoji keramiku stále obdivuji a moc se těším až začneš opět prodávat - doufám, že mi neuniklo, ale zjistila jsem přestávku objednávek :o).
    Když mám náladu NANIC, sáhnu také po filmu, např. Tina Turner - o jejím životě. Miluji její zpívání a po velmi těžkých obdobích se dostala tam kam mohla nejvíce. Vlastní pílí, dřinou a životním rozhodnutím. Pak také Klub odložených žen, skvělé herecké obsazení, skvělé kamarádky, které se spojily a ukázaly mužům, že nejsou žádné pipky, aby s nimi oni jednali tak jak jednali.
    V létě je to však zahrada, která mne nabije další energií, zimu bych ze svého života vynechala :o).
    Takže zkouším opět štěstí na případnou výhru, tu bych velmi ráda :o).
    Měj se krásně.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  35. Náladu mi nejlépe zvedne procházka u řeky, miluji šumění vody. :-)
    A mám ráda veselé filmy, takže vždycky pomůže francouzská komedie.
    Vaše keramika je krásná a z těch talířů by chutnalo. :-) Přeji hezké dny. Káťa

    OdpovědětVymazat
  36. Dobrý den Leni,

    moje recepty na zlepšení nálady jsou strašně jednoduché, když potřebuji vylepšit náladu za špatného počasí je poruce pěkný film, klidně ten co máte ráda i vy, Muži v naději. Další varianta je přečtení příspěvku na Vašem blogu, který má na mě téměř zázračné účinky. No a když je krásně a svítí sluníčko, tak je to určitě moje zahrada, kde dostává tělesná schránka pěkně zabrat, ale neskutečně mě nabíjí enegií a optimismem.
    Přeji Vám krásné dny plné sluníčka venku i na duši
    S pozdravem Hanka

    OdpovědětVymazat
  37. v tažkých chvílach mi pomáhala hudba z filmu "poklad na striebornom jazere" a kniha Vajce a ja ....no najviac ma chmúr rozoberú moji vnuci, s velkými riešime pubertu a s 20 mesačným objavujeme svet...
    prajem čo najmenej chmúr a vela tvorivej energie, chodím sa k vám kochat, Irena

    OdpovědětVymazat
  38. Dobrý den. Někdy mi udělá radost "jen" návštěva třeba na tomto blogu a když vidím ten úsměv...Ne, nechci lichotit, je to tak. Ke štěstí mi stačí dobrá knížka, třeba Poupata odkvétají v máji...a hned se cítím dobře, někdy musí být líp, ne ????...Přeju klid a pohodu...

    OdpovědětVymazat
  39. Dobrý den, v tom dnešním shonu každý den je jakékoliv zastavení, relaxace, čtění knížky nebo blogů či koukání na film paráda. Zvedne mi náladu někdy i drobná radost, jako že jedno z mých dětí mě chytne za ruku a řekne, že mě má rádo. Je to maličkost, ale mě potěší. Díky za pěkný blog. Ráda počtu.
    sivie.labancova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj, jelikož mám čtyři děti tak odpočinek vážně potřebuji, vždycky jsem to dělala tak, že jsem si jela sama nakupovat, ale jak sama říkáš tak věkem se věci mění tak i já jsme stejně staré promiň mladé :)takže já teď moc ráda chodím do lesa a nebo si třeba otevřu vínko a kouknu na nějaký romantický film, měj se krásně tvoje obdivovatelka Lucka

    OdpovědětVymazat
  41. Leni, tak červená pusa u mě zabírá taky, jen potom nejdu nikam mezi lidi, ale raduju se jen tak doma. z filmů mi pomáhá Pretty Women. jo a taky na mě zabírá otevřít dokořán dveře do zahrady. taky stárnu, dveře do zahrady mám otevřené pořád a film jsem posledně nemohla najít :-)
    krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
  42. Krásný den! Mně když je úplně nejhůř, vždycky mě z toho dostane pořádná procházka s pejskama.Vezmu je na dlouhou procházku - příroda je mocná čarodějka - nekonečné výhledy, rozkvetlé stromy, kytky!! Vždycky si domů přinesu něco na zútulnění - kytičku, šišky, mech, na podzim šípky na čaj... Maličkosti, ale právě ty dělají domov domovem :-) po procházce se pak všichni vyvalíme na sedačce. Psiska spokojený vyběhaný a já s čistou hlavou... :-) neznám lepší lék na přivolání dobré nálady než je naše krásná příroda! Mějte prima dny! Zdraví Danča

    OdpovědětVymazat
  43. Leni...pro mě nejlepší jsou drobné radosti všedního dne...třeba právě teď...konečně slunečné odpoledne,zelení a kvetení:-)
    Ráda se vracím a pokaždé mě potěší....Jíst,meditovat,milovat...či Pod toskánským sluncem...a potom vždycky nějaké to tvoření,zaměstná nejen ruce,ale i mysl..vznikne něco nového:-)
    Hezké jaro,Jitka

    OdpovědětVymazat
  44. Já si zlepšuji náladu potěšením někoho, kdo to zrovna potřebuje. Třeba včera, jsem už druhý týden nemocná, moc se to nelepší,jsem otrávená a vykoukla na mě na netu nabídka podpory jedné moc milé blogerské duše. A tak jsem drobným obnosem přispěla na vydání druhé knížky, kterou Věrka slíbila napsat, pokud vyhraje boj se zlou nemocí. Zvítězila a pro mě je to ženská s velkým srdcem. Mám velikou radost, že jsem jí udělala radost a pomůžu splnit jeden z jejích snů. Třeba se i mě splní můj sen mít kousek tvé keramiky :-) měla bych skromný nápad na výrobu, ale nevím kam ti o tom napsat.
    Hezký den!

    OdpovědětVymazat
  45. Milá Lenko,
    jsem dost neklidný typ, dlouho nikde a u ničeho nevydržím, ani nemám myslím dost trpělivosti.
    Uklidňuje a zvedne mi vždy náladu voda - potok, potůček. Na jeden vidím přímo z okna, ráno při vycházejícím sluníčku se vodička krásně třpytí. Nebo mám kousek dál své místo, kde si sednu na břeh a koukám, jak voda krásně plyne, tam popřemýšlím o bytí a nebytí, spíš jen tak čučím a jsem spokojená. A můžu zaskočit kdykoli a opravdu nevím, kdy je voda nejkrásnější, v kterém ročním období... vždy má kouzlo.
    Dana z Podkrkonoší

    OdpovědětVymazat
  46. Leni,
    mě udělá největší radost,když se dobře vyspím,udělám si voňavý čaj a na emailu budu mít od tebe zprávu,že jsem vyhrála ty krásný talíře.
    marcela.lisecko@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  47. Milá Lenko,
    já si dělám radosti drobné a to tím, že vypadnu z denního stereotypu. A aspoň na chvilku se o to snažím každý den.
    Včera mi udělala radost dobrá knížka v posteli a k ní miska horkého pudinku, také v posteli :). Děti už naštěstí spaly, tak tu dekadentnost neviděly :DDD
    Keramika je moc krásná a doma by nám moc slušela. ♥

    OdpovědětVymazat
  48. Milá Lenko,na zlepšení nálady u mě osobně platí dvě věci.Jednou zabere vyrazit mezi truhlíky,pomazlit se s květinami, vystavit tváře sluníčku a být chvíli sama. Jindy naopak vyrazit do obchodu a koupit něco pro sebe nebo do domečku. pěkné sluníčkové dny.

    OdpovědětVymazat
  49. Ahoj Lenka, moja nálada sa lepší vždy podľa toho čo ju skazilo. Keď to je len taký splýn veľmi mi pomôže slniečko a nejaká robotka na záhrade, ale nie to čo musím ale to čo sa mi chce. A niekedy sa rada zababuším s čajom a nejakým časopisom kde sa pokochám na pekných obrázkoch a naberám nápady,alebo len tak čumím do blba, a čakám na tých naších kým prídu domov zo školy a z roboty. Veľmi rada v tento blbý čas navštevujem kamarátky, lebo tie majú vrtuľu v zadku a tam sa úplne stratí zlá nálada a ja keď prídem domov tak mám chuť sa do niečoho pustiť.Prajem Ti veľa dní ktoré ti urobia radosť. Mmirka
    jakubist3@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  50. Postupem času jsem zjistila, že mě na depku zabírá být s pozitivně naladěnými lidmi, kteří mě ztrhnou na svoji vlnu. Stejně tak mi pomáhá sluníčko. V létě depky nemám :-) A co mi pomáhá zaručeně a 100% je hudba! Ale je to dvojsečná zbraň :-) Stejně jako mě z depky dokáže spolehlivě dostat, tak jsou i písničky kterým se vyhýbám, protože mě spolehlivě do depky dokážou dostat :-/

    OdpovědětVymazat
  51. Mně na "depku" nejlíp zabírá, když si udělám dobrou kávu, sednu si na zahradu a v hlavě plánuju, co tam předělám a co doma upravím nebo nějaká tvořivá činnost, ať už šití nových záclonek, nebo momentálně broušení dřevěné cívky, moření, lakování a nákup doplňků do domu. mějte hezký večer. Dana

    OdpovědětVymazat
  52. Milá Lenko, před půl rokem bych napsala sluníčko, kafčo a něco dobrého s někým koho mám ráda. V současné době je na prvním místě naše SLUNÍČKO Teo,vnouček, kterému bude půl roku :o) Měj hezké dny Jana

    OdpovědětVymazat
  53. Ahoj Leni, vidíš a já myslela, když keramičíš, že nemůžeš mít nikdy splín:-)) a on si nevybírá. Keramika je má srdeční záležitost a říkám si, až jednou budu velká a odrostou dětičky, že si zaplatím kurz a budu chodit tvořit. Nyní, s malými dětmi, se aspoň občas kochám a do keramické dílny jsem se dostala jednou v životě. Do dnes z toho žiju.
    Mám dojem, že někdy mě vytočí hlouposti a rozčiluji se nad zbytečnostmi, když se třeba dozvím, že kamarádce zemřel manžel, když jsmě během dvou měsíců pochovali dva sousedy a babičku. Asi to zní jako klišé, ale když přijde na věc, myslím, že každý řekne, ať si zlobí, hlavně ať jsou zdravé(dětičky, vnoučátka, manželé).
    Své baterky dobíjím na zahrádce, v přírodě, někdy stačí úsměv našeho osmiměsíčního prince, včera jsem měla na stole kytičku fialek a velké papírové srdíčko od dcerky než jsem se z další dcerkou vrátila z hudebky.
    Někdy, když mám pocit, že je jakštakš hotovo(nádobí, prádlo, čisto atd..)nebo prostě na chvilku vypnu a neřeším tyto domácí nekončíčí věci a malý princ spí(s ním to optavdu nejde, zkoušela jsem, ale asi má svůj styl a rád by bouchal do klávesnice jiné stránky než chci já) a dcerky jsou třeba venku či spící, sednu k pc a kochám se u takových šikovných blogerek jako jsi ty, krásné tvoření, krásné fotky, krásné psaní.. včera jsem si udělala radost, večer jsem sebrala poslední síly a vytáhla stroj. Výsledkem je muchláček se spostou mašliček pro malého prince(poslední dobou má na hračkách nejraději ty štítky a stále je ocucává), čelenky pod helmy našim princeznám a šáteček pro malou princeznu. Sice ráno bylo kruté, ale při pohledu na fialky a čekání, až princezny vstanou, jak budou nadšené(doufám), je mi moc fajn.
    Tak jako nedávno, když šestiletá dcerka chtěla péct chleba a neustále se zpívala dělání, dělání všechny smutky zahání..
    V pondělí jsme se vrátili z dalekých cest po naší krásné vlasti, kde dělala dcera přijímačky na víceleté gymnázium. Večer totálně unavená a vyčerpaná jsem se šla projít na zahradu už usínající a za šera a potkala jsem sousedku s rýčem. Nevím, zda jsem byla zaskočená víc ja nebo ona, ale na její dotaz, : Jé, já vám tady reju, nevadí? Jsem se pouze zmohla na to, že vadí, že to jsou naše květiny. Přej a bude ti přáno. Nechtěla bych být v její kůži, kytičky miluju, se sousedkami si běžně vyměňujeme odnože, sadbu, ale že bych musela za šera s rýčem.. nepochopím. Život je krásný, dnes už pomalu vykukuje sluníčko z poza kopce, tak vypnu pc a vyrážíme dobíjet baterky na zahradu a zahrádku a sbírat bylinky.

    PS: Leni a všechny ostatní, díky za tipy na filmy, až jednou bude čas, určitě se vrátím a kouknu, na co se podívat. Zatím vítězí knihy, mám-li takový luxus jako čas na mateřské.. Poslední aristokratka od pana Bočka.. garantuji, že ji nebudete chtít odložit, zavřít a potečou vám slzy od smíchu. Já si musela držet i bříško a bála jsem se, že porodím dřív, když jsem ji četla. Také knihy Hajný a já, Vejce a já jsem si musela šetřit a moc ráda se k nim vracím.
    Krásný den!
    B.

    OdpovědětVymazat
  54. Dobrý den Lenko,pro zlepšení nálady jsem se dnes koukla na Váš blog a vy tam máte takový úžasný tip, který určitě vyzkouším.Mě momentálně moje tipy pro zvednutí nálady nezabírají a ani nejsou moc dosažitelné (ničím nerušená práce na zahrádce,celodení lítání "ve větru" jak říkám mým dřívějším výletům do přírody. Ted mám splín,který jsem si nazvala"vyhoření a frustrace z mateřství" samozřejmě je to myšleno trochu s nadsázkou (ale dcera 15 let a syn 1,5 roku, pár sice banálních nemocí za sebou,ale mě to nějak sebralo sílu na cokoli)Takže moc a moc děkuji za tohle téma, třeba mi něco pomůže, začnu filmem to nestojí žádnou námahu :-)
    Děkuju. Katka (píšu sem pod nějakou přezdívkou mojí dcery, která se mi tam nabídla při psaní komentáře- vypadá to,že dcera je "happy" a to je hlavní :-)

    OdpovědětVymazat