úterý 12. září 2017

Voňavé dny...

 ...a je to tady. Jak vždy v září říkám, konečně zase vzduch. 

Zkrátka opět ožívám.V létě mívám takovou lenoru, málokdy jsem nějak hodně aktivní. Ale od září mě zase všechno baví:))

Slunce svítí nízko, fouká vítr a ve vzduchu vůně. Kamarádka tohle se mnou nesdílí a asi vás bude více.

Češeme jablíčka, sbíráme ořechy, šišky na zátop. Z padančat dělám křížaly letos poprvé. Jak naschly dala jsem je do ušitých sáčků, aby to větralo, ale vypadá to, že nevydrží dlouho a budu muset nadělat nové:)))

Děda nám vytvořil třipatrový síťový sušáček a krásně se na něm suší ovoce i zelenina, sice to trvá déle, ale zase vím, že je to pouze přírodní. No taky jsem ho mohla vyfotit tak příště:))

Letos jsem zkusila hodně letniček a celé léto mám co váz. Příští rok jich dám ještě více, celé léto to kvete no nádhera tak barevné a těch motýlů to jsme v životě na zahradě neměli.

No zkrátka ve stodole i kolem ní je nádherně. Tak ať se máte krásně i vy:)))

 

 






 














Kombinace růžiček a levandulí mě nikdy nezklamala. Levandule si letos po ostříhání nakvetly tak hustě, to se mi ještě nestalo.Vždy dokvetly, ale takto nikdy.






A zde jak parkuje můj syn kolo:))))






 

 




12 komentářů:

  1. Zlatíčko ahooooj, úžasně Ti zahrada zarůstá, vypadá to luxusně. U nás bylo hrozné sucho, tak zahrada dostala dost zabrat. Ale už od července mi krásně kvete bílá vistárie.
    Měj se moc krásně a užívej babí léto pa pa Zuzka morkusovic

    OdpovědětVymazat
  2. Lenko, tak přesně, já přes léto také nic nestíhám a čekám na milované září, kdy jsem se narodila, mám ráda i déšť, příroda nám dává své plody a já mám stále nostalgickou náladu. U vás nádnerně a synek parkuje své kolo úplně stylově, je vidět, že má vlohy po mamince.
    Dana z Podkr.

    OdpovědětVymazat
  3. Leni,krása,taky mám ráda podzim a tu vůni tlejícího listí.Narozená jsem v září,tak třeba proto ho mám ráda.Přeji krásné podzimní dny Hana K.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné podívání. Všechno hladí po duši. Září mám taky ráda, pokud je ve stylu babího léta. To bývá jasná obloha a je vidět do dálky. Pozdní podzim, kdy opadají listy na stromech a vše je holé už mi tak dobře nedělá. Ale zase je to čas rozsvícených svíček, čajů, prostě takových víc domácích dýchánků.
    Hezké zářijové dny přeji.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné. Podzim mám také moc ráda, baví mě chodit na houby, trhat jablíčka, sbírat kaštany. Na křížaly se také chystám. A ten kocourek ve vědru je úžasný :o)
    Přeji hezký podzim, K.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné, krásné, krásné, já na příští rok taky chystám spousty letniček, miluji motýlky a včelky, sice jsem letos v létě moc nestíhalala, ale příští rok to bude lepší :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko vysypala jsem dva sáčky semínek a už to bylo:)))uteče to jako voda...

      Vymazat
    2. Leni, moc se mi líbí kytičkové záhonky. Prosím, jaká semínka jsi vysela? Moc děkuji. Pěkné podzimní dny. D. :-)

      Vymazat
    3. Dáši jejda už ani nevím.Ale v jednom sáčku je vždy několik druhů letniček.Pak krásnoočko coreopsis rosea ty kupuju samotné v sáčku,miluju je říkám jim Angelika:)) dostala je na trhu,myslím,že to byl díl s básníkem Špínou:)))))

      Vymazat
  7. Leni, jedním slovem - nádhera. Ať se Ti pořád daří. Pavla

    OdpovědětVymazat
  8. To je taková krása. Díky, Lení♥

    OdpovědětVymazat
  9. Milá Lenko,
    dnes jsem narazila na Váš blog. Dům i zahrada vypadají krásně. Musí být úžasné tam bydlet.
    Zdraví Míša

    OdpovědětVymazat