Škvarkové zelníky:
na těsto potřebujete: 200G kysaného zelí nadrobno nakrájíte, 350g hladké mouky, 100g sádla, 1 vejce, sůl podle chuti, lžička drceného kmínu, 100g rozemletých škvarků, 4 lžíce kysané smetany a lžičku kypřícího prášku, místo smetany a kypřícího prášku můžete také dát nastrouhanou syrovou bramboru
vajíčko na potření a sůl s kmínem na posypání
vypracujeme těsto, rozválíme výška cca.4mm, vykrojím kolečka dělám 5 cm průměr pak na ně přimáčknu mřížku, pomažu rozšlehaným vajíčkem a posypu solí a kmínem, pečeme na 200 stupňů a zhruba 20min
|
No páááni, to vypadá naprosto úžasně a velice lákavě. Máme skvělého řezníka a s ním i mňamkové škvarky, tak určitě vyzkouším. Krásný prodloužený víkend pa pa Zmorkusovic
OdpovědětVymazatMilá Lení, my jsme také plackoví a švarkoví:-) Nejlepší škvarky jsme měli na Moravě ve sklípku:-)
OdpovědětVymazatDíky za Tvůj recept, zkusím.
Měj se krásně, M.
mňam to udělám , škvarky mám v lednici - díky za inspiraci H.
OdpovědětVymazatHned bych si dala....
OdpovědětVymazat